Friday, March 18, 2011

Review Novel



Assalamualaikum dan Selamat Malam Semua


Entry kali ni berkaitan dengan novel.Dulu pun aku pernah post pasal novel juga.Klik sini untuk baca.Korang minat baca novel??Aku memang giler baca novel.Aku start kumpul novel dari sekolah menengah lagi.Dulu boleh katakan every month aku beli novel yang Double Novel@TrioNovel dari Alaf 21.Korang jangan cakap my mom tak bising.Dia marah juga sebab kat sekolah aku jarang makan sebab nk kumpul duit untuk beli novel.Tapi nak wat macam mana dah minat.Larangan my mom masuk telinga kiri keluar telinga kanan.Tapi ayah aku sporting.Kalau aku tak de duit aku minta je duit ngan ayah beli novel.Ayah bagi je.Hehehe..Dulu aku kalau tak dapat beli novel mesti monyok.Agaknya sebab tulah kot walaupun my mom marah tapi dia bagi gak duit untuk aku beli novel.Contohnya dia akan bagi RM30 sehari untuk beli novel dan duit sekolah.I like!!!!!Tapi bukanlah ari-ari.Cam sebulan sekali ke.Ok jom koleksi novel dari penulis yang aku suka:-)

1- Damya Hanna
2-Aisya Sofea

3-Bikash Nur Idris

4-Sharifah Abu Salem

5-Anis Ayuni

6-Norhayati Berahim


Tu antara penulis yang aku paling suka.Sebab tu novel diaorang banyak.yang lain-lain campur2 la.Tahun ni aku lom sempat membeli novel lagi.So mungkin ada novel diaorang yang best yang tak sempat aku beli lagi.Kalau ada masa aku nak g beli novel bertajuk Masih Setia dari Aisya Sofea.Okla tu je untuk entry kali ni.Jumpa lagi.Selamat malam :-)

7 comments:

Manja (let it be my sweet name) said...

damya hanna, bikash nur idrish paling manja suka.... terutama bikash nur idris. novel sharifah abu saleem manaj x suka sangat baca,

dalam gambar tu sebahagian adalah koleksi manja and ada yang manja pinjam kawan

hobi dulu tapi skrang manja dah beralih arah pada penerbitan dari KAKI NOVEL, hanya pinjam kawan and skrang dh kurang nk kumpul2 novel huhu

♥♥Cikngah♥♥ said...

cikngah beli buku kak pah klu yg menarik hati.bikash mmg slalu superb buku2nya.gaduh2 pastu kawin.Cikngah pn ada buku dr KN.tp x byk br jinak2 jg sbb ada novel dr penulisan2u diterbitkan oleh KN

Cik Aada said...

hommaa....bicara hati la aku khatam byak kali..best giler bagiku

jendela hati pun khatam byk kali tapi adam n hawa la fav ku dr AS

skang dok baca nvel ramlee a.murshid ngn hlovate..bg thrill cket..haha

psss: cik ngah tenkiu sbb bg pnjam novels dulu. ku punye novel dikit aje tak banyak cam kamu dong..hehe..:D

♥♥Cikngah♥♥ said...

alos da no worrieslah.bg pjm je pun bkn bg trs.pergh mg minat ramlee a.murshid?hebatlah mg ni.aku klu bc novel2 gtu sethn pun x hbs.xhbs sbb x baca.hahaha...xminat

s.y.a.r.q said...

ko mmg hantu novel.tiap kali outing mesti beli novel. :p

Abang Jonni said...

banyak gila... huhuhu.

♥♥Cikngah♥♥ said...

syarq:hahaha..tau xpe ms kt outing kt matrik mst aku beli novel kn.

AJ:byk ke??ni baru 10% dari total semua novel yg sy ada :-)