Wednesday, December 8, 2010

Novel

Dh lama x baca novel
bukan dh x minat utk membeli@membaca
tp kekangan waktu yg tidak mengizinkan
kalau dulu aku lah ratu novel
X makan, x minum pun x pe
phone call,sms,org datang umh
sume aku x layan
memang kusyuk habis
mengalahkah org yg bercinta
koleksi novel2 kesayangan memang byk
setiap novel2 aku,ditulis nama&tarikh dibeli
siap balut lg dgn plastik so x kn cpt koyak!!!!!!
last kira novel ms awal2 msk deg dulu
time2 dh dekat 3oo buah
total lak dh rm6000++ untuk novel2 tu sume

mostly from Alaf 21
tp ada gk lah dari terbitan2 lain cam Buku Prima,KAKI NOVEL, Jemari Seni&lain2
tu belom masuk ngan novel2 yg aku beli utk thn2 selepasnya


lau ikutkan dh blh beli sebijik motor

CASH!!!!
tp skang nk hbskan 1 novel tu dua tiga hari
kadang2 sampai seminggu dua sbb baca sikit2
all the novels's titles i wrote it in a piece of paper
sape2 yg pinjam novel tu aku take note
so nnt sng nk mtk
aku siap tny awal2 lg ble nk anta novel aku
tp aku jrg bg pinjam kt member2
aku mmg KEDEKUT sgt4
sbb diaorg x pandai jg
bagi kotorlah,koyaklah
penah skali my old school friends pinjam novel aku
CINTA PERTAMA,norhayati berahim
then dia bg koyak
dhlah tu antara novel yg paling aku sayang
hangin betul aku
so after that if org nk pjm mmg aku x bg
makcik aku sorg je yg jd peminjam setia

klu dia pjm dia akan gtau siap2 ble nk anta
and lau kt umh dia,dia akan pastikan novel tu jauh
dari tgn2 yg tidak mempunyai hak ke atas novelku itu
aku ada sorg lg makcik yg punyai minat yg sama
dia lect poli kt Melaka
so kdg2 dia akan beli novel utk aku
i loikeeeeeeeeeeeeeeee thisssssssssssssss :)
semalam aku beli novel br lg kt MPH, JJ Seremban
tajuk dia AD+IZ
sebenarnya aku dh pernah baca dh novel ni dulu kt sini http://www.penulisan2u.blogspot.com/
dh baca hbs pun
tp tau jelah kan
klu dlm tu eventually until the end
but,by right ada gak part2 yang dia skip
so ble beli novel ni real punya
sonang!!leh baca directly


~~Cite dia best.I finished read it within 5 hours~~
(636 pages)



Novel ni aku beli ms 06 nov 2010 aritu
(dh hbs baca gk)




Pendek kata byk gaklah novel2 lain karya dr penulis2 blogspot ni
antaranya
Bila YM Berbicara, Andai Itu Takdirnya ( yg ni Amy bg hadiah besday), Baju Pengantin Mak Andam&lain2 lagi



Nota Siku: Cik AMY...ble kamu mau menghantar novel LAGENDA BUDAK SETAN ku itu??Sambungannya Katerina nk kena cari dulu...xtau letak mana..Hehehee...

4 comments:

Abang Jonni said...

aiyak.... 5jam 1 novel.... huhuhu...

CikNgah said...

nape lama sgt ke???
rs dh paling cpt dh tu lh hbskan

amyken said...

dari hari ke hari lupa aku nak pulangkn..sabo ye.tapi t aku send kat kelate.ad +iz tu odw nak baca..huhu

CikNgah said...

ok dear :)
ad+iz best..baca jgn x baca :)