Tuesday, January 18, 2011

Apa Di Dalam Backpack/Handbag Anda

Kalau korang perasan lately ni aku asyik post entry
yang berkaitan ngan contest or segmen-segmen menarik
yang bloggers lain organize
kali ni aku nak join segmen
The Garang lak
sejauh mana kegarangannya Waallahualam :-)
aku tertarik ngan segmen ni
sebab macam menarik je
tu yang aku nk join
lagipun syarat-syaratnya senang je


Segmen 1 The Garang : Apa Ada Dalam Backpack Anda??

Kalau aku g travel or balik kampung kesemua barang ni aku bawak
banyakkan??
jom kita tengok nape aku bawak sume ni




1- Laptop ~ Aku kalau balik kg tak mungkin sehari dua.Paling kurang pun seminggu.So laptop ni penting coz it's my love.Sume barang keje aku ada dalam tu

2- Kunci.Kalau tak bawa ni alamatnya tidur kat kaki lima jelah aku

3- Brooch&pin.Aku suka pakai shawl jadi 2 benda ni penting.Buatnya pin or brooch tercabut&jatuh kat mana-mana or hilang ke especially masa sembahyang.
Sometimes orang tak perasan kita letak benda-benda tu.So tak mustahil diaorang akan tersepak

4- Mineral water.Sangat2 penting.Aku jenis minum air kosong banyak jadi kalau bawak air sendiri jimat.Bese aku akan bawa air guna tuperware air sendiri.Kalau kat airport lagi la "murah" airnya

5- Purse.Confirmla kene bawa.Takkan nak minta duit ngan orang lak.Walaupun duit tak de ribu riban but u always be my concern :-)

6- External hard disk.Senang kalau nak transfer cerita ke nanti.Hehehe...

7- Pen!!!Aku selalu standby pen sebab mana tau tetibe hp habis bateri jadi senangla kalau nak tulis pape yang penting

8 - Pad.Ini orang pompuan punya barang.Aku mesti stand by at least satu.So nanti buatnya "kedatangannya" tak disangka tak delah kelam kabut sangat nak cari

OK kepada sesape yang nak join ni syarat-syaratnya

1)Buat entry pasal segmen ni dan letak header the garang.Pastu linkkan ke blog the garang

2)Follow blog the garang

3)
Join group Sahabat Blogger

4)Letak tajuk entry "Apa Ada Dalam Bagpack Anda?"


5)Ambik sekeping gambar barang korang yang korang slalu bawak g mana-mana cam travel ke,holiday ke


6) Letak at least 3 barang dalam gambar tersebut

7)Terangkan nape bawak semua barang tu

8)Tinggalkan link blog korang kat entri the garang tu

SELAMAT MENCUBA :-)

2 comments:

the garang said...

menarik la. suka gila yang ni. hehe
thanks sbb share :D
rajin2 la spam link dalam sahabat blogger ye

CikNgah said...

hehe..macih the garang