Friday, April 29, 2011

Rendang Kerang


Assalamualaikum dan Selamat Malam


Alhamdulillah selamat dah sampai kat kampung kelmarin.Betapa nikmatnya berada di kampung halaman.Balik kampung best tapi merupakan godaan yang paling bahaya untuk diet aku.Sebab kat umah nak apa-apa pun senang.Anyway,alhamdulillah diet say NO to rice aku telah memasuki hari ke ke-18 hari ni.Harap-harap berjayalah.Walau bagaimanapun actually dietku sedikit tersasar sikit hari ni sebab aku makan makanan yang bersantan.Hari ni aku masak rendang kerang,lala masak lemak,kangkung goreng belacan,asam pedas ikan kerisi dan ayam goreng(untuk si kecik tu).Teringin sangat nak makan rendang kerang.Kalau kat sana susah sikit nak jumpa yang betul-betul sedap.So semalam alang-alang g Tesco beli barang-barang dengan tokwan dan si kecik tu aku beli kerang sekali.Lepas tu pagi tadi pergi pasar pagi beli daun kunyit.Then masak untuk lunch.Puas hati sangat3 sebab akhirnya dapat gak makan.




Rendang Kerang



Kangkung Goreng Belacan




Lala Masak Lemak


It seems like I have to be more strict about my diet after this.If not,I'm afraid if I cannot achieve the target.Okehlah nak g layan citer Running Man.See you later.Selamat berhujung minggu.

6 comments:

Abang Jonni said...

rendang kerang mmg sedap... nak mengopek kerang tu yang malas..

♥♥Cikngah♥♥ said...

hehe..klu mls nk kopek belilah kerang yang dah siap dikopek.kn ada yg dia jual isi je.Tp mahal skt la rm10 sekilo and rasa dia pun lain skt

s.y.a.r.q said...

sedapnye..semuanye feveret aku tu. tapi xleh mkn T__________T

♥♥Cikngah♥♥ said...

naper x lh mkn weh?alergik ke?

s.y.a.r.q said...

aah lah..resdung T_______________T

♥♥Cikngah♥♥ said...

cian ko.sbr ye