Friday, December 17, 2010

Internet Saya Sudah Laju Kembali!!!!!!!!

Korang pernah rasa x betapa lembapnya internet bile dh hbs quota??
sebelum ni aku x penah rasa
sbb aku ni jenis yg x bape suka nk mendownload
nk tgk2 video kt YouTube pun
amatlah malas sekali
jarang2 je tgk
kalau aku tgk tu mmg aku bosan giler3 la tu
hehehe....
so my bb mmg x penah sampai limit
tp 2,3 hari lepas aku merasainya!!!!!!!!!!!
lembap giler internet aku
sgt3la lembap
nk buka google pn kne waiting lama
apatah lagi nk buka emel
arghhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!
teramatla sgt tensionnya
puncanya sebab bulan ni aku mendowload software
utk keje2 researchku
so mmg agak pressurela
dhla minggu depan ada workshop
penggunaan bb sgtlah diperlukan
sbb wireless kt sn x bape leh nk harap sgt
pe lg aku call la maxis nk utk top up GB
they said within 24 hours my bb akan ok
klu x disebabkan ada workshop aku dh x kisah dh
sbb my new bill akan start on 24 dis
tp tulah terpaksalah kan...
pastu masa tgh main game Fowlwords
sejenis game telur ayam
dalam game ni kita kene bina perkataan dalam English
ala2 Sahiba la game ni
saje je aku main
sbb rasa mcm my vocab dh lemah je
so ble main game ni bolehla improve vocab
ok sambung cite
masa tgh main tu
bila aku pk pny pk
aku rs ada untungnya klu aku upgrade package je
from 3GB to 6GB
so aku pun call maxis balik suh upgrade
Sonang cite
x yah risau kalau2 terlebih limit lagi
sbb before2 this masa aku guna bb package lama
yg unlimited punya(rm138 per month)
dalam sethn lbh aku guna mmg x penah la sampai 6GB
paling banyak pun 4 lbh je
tu pun sekali 2 je
kalau tak memang under 3 la
that's y aku tkr package yg lg skit
tp nampaknya bulan ni mmg kne upgrade
nnt bile rasa dh sosak sgt3
aku downgrade la balik
hehehe....
tp yang pastinya skrg internet aku dh laju kembali
i loikeeeeeeeeeee!!!!!!!

4 comments:

lil YuYu said...

siot jek maxis neh.. aku dok upgrade 2 kali doh servis.. hisshhhhhh.. saje jeh nk suh upgrade package.. oh noo!

CikNgah said...

dr mg topup berkali2 baik upgrade
lau 2x rm56 dh..
klu rm98/6=Rm16+++ je utk 1 G..
nnt ble xse guna d/grade je blk
no additional charges :)

lil YuYu said...

what so stupid i am.. dushhh dushhh!

CikNgah said...

x baik kt g2 ko diri sndiri.
xpe nxt time upgrade eh