Friday, November 12, 2010

Unstoppable

First time i drove from putrajaya central to Alamanda& from putrajaya to nilai ALONE tanpa sebarang kesesatan
sbb aku mmg x penah drive sorg2 g sn
Td anta Anis g putrajaya central

Dia nk naik ERL g KLIA
actually planning asal nk anta dia trs ke KLIA
tp sbb nk tgk wyg kt Alamanda so mls nk pusing balik
Lgpun klu naik train lg jimat masa
Td tgk wayang ngan Kema
Cite Unstoppable arahan Tony Scott
Akhirnya tercapai gk nk tgk cte ni
Cite ni memang best giler bagi aku
5 stars for it
Lakonan Rosario Dawson as Connie Hooper,Chris Pine as Will Colson(ensemmmmmmm!!!& Denzel Washington as Frank Barnes
Movie ni mengisahkan pasal runaway train
Unstoppable train ni berpunca drpd kecuaian jurutera yg bertugas pd waktu itu
and Frank &Will ni cuba nk menghentikan keretapi tu
Frank&will ni bwk train diaorg sendiri
Cite ni banyak aksi2 yang hebat la especially ms diaorg cuba nk stop kn train tu
Tp wlupn byk action tp air mata mengalir gk.Hehehe....
Nk2 ms Frank made phone call to l his daughters&said he loved them very much
Mst waktu tu dia pk dia akan mati sbb runaway train tu menghala ke arah train mereka
kisah mcm ne Will cedera
And byk part lg la yg wat kan aku nangis
ntahlah mayb becoz movie ni diadaptasi from a true story
jadi aku rs sedih sgt&think if i were at that situation
what will happen to me
Arghhhhh...x sanggup nk bygkan
Utk cite selanjutnya sila kunjungi pawagam berhampiran anda.
Kompom x menyesal :)


Nota Lengan:Esk exam muet,writing&listening.Tp x tau nk study ape..hmm...jwbnya goreng jela writing tu.Tp nk kne tgk buku skt,Recall blk what i've learned before.Gud luck for me :)

4 comments:

Encik Gorilla said...

tgk wayang lagi.... huh... tak ajak aku lagi... huh...

CikNgah said...

Xpe2..t kt g tgk wyg dlm hutan eh

amyken said...

will colson in this story make my heart fell in love with him..hahaha..boleh layan la cite ni..best3

CikNgah said...

yezzer dear..oh will..u're so handsome.tp danzel washington encem gk