Sunday, February 20, 2011

An Evening @t Sungai Petani

Hari khamis aritu aku g kedah ngan my aunt&tokwan
Saje jalan-jalan kat sana
Tokwan nak main ngan cucu dia
Kitaorang gerak dalam kul 8.30pg dan kul 1p.m dh sampai kedah
sampai-sampai je tu kitaorang makan2,mandi,solat semua
pastu gerak g The Carnivall Water&Land of Excitement
Theme park ni terletak kat Sungai Petani
kalau dari Kulim lebih kurang dalam 20minit je
Carnivall ni ala-ala macam Sunway Lagoon tapi bezanya
dia kecik and tak delah banyak sangat games
anyway I think it's enough for children to play there
aku yang tua ni pun join sekali
hehehe...
Masa kitaorang g tu kena bayar RM10 per person(weekdays)
and kalau weekend Rm25
memang puas hatilah main kat situ
dapat makanan dan minuman percuma sekali tau :-)
time aku tu dapat nasi goreng+ air Sprite
Jom layan serba sedikit gambar di Theme Park tu
X banyak yang sempat di snap
Sebab camerawoman kena pegang baby
Layanzzzz....




Permandangan di theme park ni


Ni waktu baru sampai.Waktu ni tak ramai orang lagi.Maybe sebab hari kerja





Kami duk rehat-rehat di sini


Ni la pelampung yang digunakan oleh orang-orang yang tak tahu berenang macam aku.Hehehe...






Ni tempat kanak-kanak.tapi aku main juga kat sini sebab best.
Korang nampak tak baldi yang warna oren tu??Apabila baldi tu penuh,ia akan terbalik dan tumpah ke atas kepala sesiapa yang lalu di bawahnya.Aku dah kena.Sakit gak..Sebab airnya banyak :p




Benda dua ni paling best.Nanti kita kena naik tangga ke atas dan akan guna pelampung untuk menuruni benda ni.Ala yang macam kat Sunway Lagoon tu.Aku naik yang warna hijau je.Tu pun 3 kali je sebab bila dah petang budak laki ramai kat kolam tu.Yang biru tu agak curam so aku tak try.Cousin siap pujuk-pujuk lagi ajak tapi tak nak aku takut.Malu pun ada sebab cousin aku tu umur 9thn pun berani aku yang tua ni penakut.Hehehe...



Ni permandangan dari dekat.Kalau tengah stress lagi best naik benda ni.Thumbs up to me kerana aku tak menjerit walaupun first time naik!!
(puji diri sendiri sebab aku seorang yang penakut sebenarnya)



Kalau naik yang hijau tu kita akan turun ke sini.Airnya tak de la dalam sangat.Nak dekat paras dada je.Memang best!!!Nak naik lagi!!


Waktu untuk pulang



OK tu je yang aku nak share kali ni
Jumpa Lagi!!

4 comments:

zOeY zAu YaH said...

saya orang kulim ! ha ha..
saya follower baru.moh follow saya.ada tuto mekap dn lain2..klik sini zoey zau yah ska-ska hati

Cikngah said...

org kulim??hehe..br blk kulim..tq follow cikngah..I will dear :)

aniz said...

Cikngah..baby itu sangat chumel okey..seperti kamu juga..hehe

bydaway i folllowww =D

Cikngah said...

macih aniz.a'a baby tu tembam cam cikngah kan..hehehe..