Monday, February 28, 2011

Doraemon Benar-benar wujud!!!

Saje je wat tajuk gempak nak menggambarkan perasaan aku yang nak sangat-sangat doraemon tu wujud.Kalaulah doraemon betul-betul ada nak je aku suruh doraemon keluarkan lat-alat ajaibnya atau segala khazanah berharganya untuk aku tatkala aku dilanda kebosanan tahap cipan laut mencari siput.Sebab bila bosan aku akan rasa benda tu tak best.Biasanya aku akan dilanda penyakit ni bila:-

1- Berada dalam flight


Walaupun perjalanan kL-kB/kb-kL tu sejam je tapi aku rasa bosan sangat-sangat kalau tak de teman untuk berbual.Contohnya arini.Aku rasa arini ari paling bosan sekali.Sebabnya aku dah pejam mata buka mata tapi still tak sampai-sampai lagi.Passenger belah kiri kanan depan belakang aku semua tidur.Bosannnnnnnn!!!!!kan best kalau Fahrin Ahmad duk sebelah aku.Duk 10 jam dalam tu pun aku rela.Asalkan kubisa menatap wajahnya.Auuwwwww!!


2- Dalam Kereta



Kalau g jalan mana-mana even ke pasar sekali pun radio mesti kena pasang.If tak de radio,paling tidak kena ada someone dengan aku time tu.Kalau tak aku rasa macam sunyinya hidupku.Tak berseri langsung.Kalau balik kampung adik perempuanku kena ada.Kalau tak,tak delah orang aku nak kacau and gaduh-gaduh manja..Sangat tak best kalau aku tak de geng.Memang my parents ada,tapi takkanlah nak ajak mama ngan ayah main Saidina kalau bosan-bosan.Dioarang mesti tak nak!!


3- Dalam bas



Huhhh!!dalam bas lah penyakit aku ni suka menyerang.Bayangkanlah kalau balik kB tu paling kurang 9jam duk dalam bas.Boleh kematu bontot.Kalau doraemon ada leh gak pinjam.So manalah tak bosan kan kalau naik bas sorang-sorang.Tapi nak wat macam ne kan.kawan-kawan aku tak ramai duk kB.Biasa kalau naik bas tu aku tidur,sedar-sedar bas dah berhenti rehat.kadang-kadang tu aku tidur dari Seremban,sampai kB baru sedar.Pastu balik umah tidur lagi.Hah,ambik kau!!Penangan naik bas memang sangat hebat.Rindu lak nak naik bas ngan member2 cam zaman degree dulu.Dah setahun lebih tak naik bas balik kB.Paling aku tak suka kalau aku kena duk sebelah laki/laki miang dalam bas tu.Aku pernah kena dulu masa matrik.Uwaa..sangat benci!!Dah serik!!that's why akan kupaksa juga mataku untuk lelap walaupun aku tak mengantuk so as aku tak payah kenal sape yang duk sebelah aku.Tak pun aku telan panadol je.Confirm lentok!!Hehehe...



^_^Mencari hadiah untuk perkahwinan,birthday dan lain-lain??Klik sini.Di sini ada semuanya@_@



2 comments:

zOeY zAu YaH said...

kalau laki gatal2 dgn saya,trus naik angin sklai minyak pun naik haha

Cikngah said...

kan best klu akak mcm awk.masalahnya akak ni jenis diam je dik.ada skali tu mamat ni sengaja melentokkkan kepala dia atas bahu akak.eii..rs cam nak sepak2 je,pastu tendang dia kua ikut tingkap bas tu.tp akak diam je.sbb kalau akak tolak lgla jd ulat bulu.lama2 dia angkat sendiri.