Tuesday, October 25, 2011

Ombak Rindu



Rinduku umpama
ombak yang tak berhenti
Kasihmu bagai pantai
yang setia menanti

Itulah ungkapan yang tertulis di muka depan novel Ombak Rindu karya Fauziah Ashari,terbitan Alaf 21.Novel ini kini difilemkan dan dibintangi oleh pelakon-pelakon handalan iaitu Aaron Aziz(Hariz),Maya Karin(Izzah) dan juga Lisa Surihani (Mila Amylia). Jom layan soundtrack filem ni Ombak Rindu nyanyian Hafiz&Adira




Tuhan aku tahu banyak dosaku
namun hanya Kamu yang mampu membuka
pintu hatinya untuk cintaku

Malam kau bawalah rinduku
untuk dirinya yang jauh dariku
agar dia tak kesepian
selalu rasa ada cinta agung

Hujan bawalah air mataku
yang mengalir membasuh lukaku
agar dia tahu ku terseksa
tanpa cinta dia di hatiku

Hanya mampu terserah
moga cahaya di penanti

Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
kerna ku tak sanggup kerna ku tak mampu
hidup tanpa dia di sisiku


P/s:Kan best kalau novel Pergilah Sepi pun difilemkan :-)

5 comments:

smilenajah93 said...

dh pernah bace . tapi lupe pulok jln ceritanya ~ :)

♥♥Cikngah♥♥ said...

hehe.cte psl konflik dlm kehidupan rumah tangga.

Cik Aada said...

uiii...pergi lah sepi syafiq ngn iqa kan..oh tgu drama bicara hati pun da tak sabar..tp aku nak fahrin or aaron jadi heronye..hahaha demand..lol!

Ijah EmoTemo said...

lagu ni tgh jadi current playing dlm mp3 ijah hihi. best kan lagu tu :)

♥♥Cikngah♥♥ said...

Ada:yup syafiq&iq ayg kne tgkp basah tu.Aku nk fahrin je.aaron x mau.heroinnya akula blh x?hehe

Ijah:best sgt tp sedih woo lagu ni.layan perasaan la pulak.hehe