Monday, May 30, 2011

Kahwin

Cuti sekolah dah bermula.Kenduri kahwin pun bermula juga.Sana sini orang kahwin.Untuk early Jun je dah berbelas-belas kad kahwin aku dapat.But unfortunately semua tak leh attend sebab tak balik KB time tu.Lepas sorang-sorang member kahwin.11 jun ni member baik aku kahwin.Sedihnya..raya tahun ni tak dapat dahlah nak g beraya dengan dia macam tahun-tahun lepas.Sebab dia mesti beraya ngan hubby dia.Oh..i'm alone.Sebut pasal kahwin ni kan seramlah pulak.Yelah tengok keadaan sekarang ni.Lelaki baik makin pupus di pandangan.Macam-macam perkara berlaku sekarang ni.Husband tak bagi duit la,pukul bini la.Before kahwin,masa bercinta tu bukan main lagi loving,caring kat girlfriend.Tapi pas kahwin tangan asyik naik je.Apa diaorang ingat pompuan ni barbie doll ke boleh disepak ke sana ke sini.Pompuan untuk disayangi bukan untuk disakiti.So kepada kaum Adam semua,jika anda rasa perkahwinan merupakan satu perkara yang main-main just forget it.Sebab perkahwinan merupakan satu tanggungjawab yang teramatlah besar.Dan buat kaum Hawa pula,jangan jadikan diri anda sebagai mangsa permainan lelaki.Fikir betul-betul sebelum kahwin.Jangan kahwin lari sebab restu ibubapa teramatlah penting.Tanpa restu mereka kemungkinan untuk rumahtangga kita tak bahagia adalah tinggi.Oklah nak g sambung wat kerja.Kepada semua yang bakal melangsungkan perkahwinan Selamat Pengantin Baru buat kalian.Semoga perkahwinan korang bahagia kekal ke akhir hayat :-)

8 comments:

*Miss Syahnia* said...

dr awal bln 5 aritu
tiap mggu attend wed..

knyg prot mkn nsi mnyk ;)

*Miss Syahnia* said...
This comment has been removed by the author.
zOeY zAu YaH said...

musim kenduri..lelaki kena hargai wanita sebaik2nya..

Abang Jonni said...

jodoh pertemuan tu ditgn tuhan... huhuhu...

eyqa amin said...

follow kam0oo....

http://lifeyqa.blogspot.com

♥♥Cikngah♥♥ said...

miss syahnia: wah..bagusnya attend sume wedding.mkn nc myk mmg best tp pastu berat pun mst naik tanpa segan silu.hehe

zoey:betul dik,akak setuju.pompuan utk dihargai bkn utk disakiti

AJ:btl2.tp ble encik AJ nk kawin.blh ktorg g mkn nc myk.hehehe

eyqa:tq dear :)

momieto said...

biase ah..holiday kn..berlambak kenduri

♥♥Cikngah♥♥ said...

momieto:hehe..btl2