Sunday, June 19, 2011

Piala FA 2011

Assalamualaikum dan Selamat Malam

Wah dah berhabuk giler blog aku ni.Dah dua minggu lebih tak update.Kepada yang sudi menjenguk ke teratak Cikngah, I'm sorry guys.Busy sangat2.Arini aku nak share citer tentang Piala FA 2011 yang berlangsung kat Stadium Bukit Jalil 11 Jun aritu.Walaupun citer ni dah basi sebab dah seminggu berlalu tapi nak share gak.Last week rasa memang super duper triple penat giler.What a pack saturday.Ari Jumaat malam dah gerak dari Nilai dengan Yani.Then pick up Cik Kema di Saujana Impian.Pastu check in umah Cik Ayu di Bukit Jalil.Betapa fanatiknya nak g tengok bola sampai sanggup p umah diaorang.Padahal sebelum ni dah banyak kali dioarang ajak tapi tak pernah-pernah sampai pun.Hehehe...Red Warrior I Lap U!!!Pagi Sabtu g wedding member kat Sungai Buloh,then g UTM lak sebab Cik Ayu ada kelas.Than you to Ayu sebab sanggup ponteng kelas tengok bola sama2.Dari situ gerak g Bukit Jalil.Bermacam-macam dugaan la masa on the way nak g stadium tu.Gembira sebab dapat berhon-hon dengan peminat2 red Warrior yang naik motor sambil menjeling-jeling abang-abang drebar dari kereta sebelah.Walaupun rasa muka cam udang kena bakar sebab malu tapi rasa bangga tengok semangat kesukanan orang kelate. Tension ngan abang polis yang tutup jalan sana sini.Sampaikan kitaorang tersalah masuk jalan.Time ni rasa cam mahu nangis pun ada.Dahlah kena jalan kaki jauh giler sebab parking takde.Macam tak caya lak aku wat macam tu.Anyway,walau apapun dugaan dan cabaran akhirnya pas solat maghrib,kami selamat sampai di Stadium Bukit Jalil.First time jejak kaki kat stadium tengok bola.Memang speechless.Bukan setakat sardin tapi dah macam compact powder tempat duduk tu.Mujurla kitaorang masuk dah lewat so takdelah berhimpit2 masa nak masuk gate tu.



Penyokong-penyokong Penyu dan Kijang








Mujur kitaorang bawak air siap2 kalau tak mesti terpaksa beli air mineral yang tersangatlah " murah" itu


Here we are!!



~Demi bola~



Walaupun kelate kaloh tapi i tetap sayang u @_@

Gomo kelate gomo!!!

3 comments:

YuYu nmaSdEna said...

sik baik ada jugak gmbar aku, kalu tdak aku bakar dah ni. muahahahahha :P

♥♥Cikngah♥♥ said...

hahaha

AFITI said...

SALAM..saya nak bg jwpn..kepada mesej y ditinggalkan di blog sy ttg temulawak..sbnrnya, every produk kna tukar setiap 3 bulan lepas guna..sy guna tmulawak..pencuci y ada gmbr kambing..botol putih..kambing wrna hijau tu..sgt ok..muka rasa lain je..lepas tu bila dh abih..ssh nk cari..tukar y lain..dah xok..cuba kembali guna pun xok dah..bila dh jumpa..so..bg sy ms guna tmulawak pcuci dlm botol putih tu mmg menjadi..cubalah..mungkin kesesuaian muka..