Tuesday, July 21, 2009

Going to PERNIM

Ari ahad lepas aku and fiza berkesempatan pergi ke Persatuan Kebajikan Anak Pesakit HIV/AIDS Nurul Iman(PERNIM) di kg cheras baru under program asrama.Ktorg plh utk g tgh ari sbb mls nk bgn pg.Hehehe...Once sampai kt pintu msk PERNIM tu aku rs sedih sgt2 tgk suasana situ.Rs sebak sgt2 tgk keadaan diaorg.Yela aku dh biasa hidup dlm keluarga yg sempurna.Sedangkan diaorg???...Tp aku respect la kt MAMA sbb pandai didik diaorg menjadi insan yg menghormati org lain even diaorg x sempurna mcm kte.Actually kt PERNIM tu bkn sume ada HIV.Ada anak luar nikah dan juga anak yg terbiar.Bdk2 kt c2 blh dikatakan berdikari.Ada sorg bdk pmpuan ni kecik lg umo 7thn.Dia dh blh dukung@riba baby yg br umo sbln.Aku pn tkt sbb yela kn kecik lg lembik la tu.Tp tula kdg2 bile dh dlm keadaan terdesak tu terpaksa jg mtk tlg diorg.Kt sn ktorg dipertontonkan dgn tayangan video jelajah kasih arahan Haliza Misbun.Rancangan ni mcm rancangan jejak kasihla.Bwk bdk2 ni jmpe family diaorg.Tp ni mmg sedih giler la.Air mata mengalir mcm air hjn je.Sedih sgt tgk nasib diaorg.Aku rs bersyukur teramat sgt even bkn lahir dlm keluarga yg kaya raya tp sekurang-kurangnya sempurna.Tidak kekurangan kasih syg.Kepada kalian semua,satu pesanku.Hargailah insan di sekelilling anda sblm anda kehilangannya...

2 comments:

mysoul said...

aku pun pernah pg jumpe mama...
huhuhu...mmg sedih sgt...
kalu tak de mama...ntah pe jd dgn bdk2 tu kan...
mama layan smua tak de beza dgn anak sendiri..
hantar tuisyen, klas tekwando...
sama je cm bdk2 lain...

aku ingat lagi mama pernah ckp...
takkan sebab salah mak bapak ,anak2 die yg kena trima balasan...

pRInCeSsoFmYhEaRt said...

btl3...